Kalibrering – for din sikkerheds skyld

Kalibrering af bil

Som én Nordens største bilglas virksomheder har vi et ansvar for at være på forkant, når det gælder din sikkerhed.

Derfor er vores værksteder udstyret med kalibrerings udstyr fra verdens førende indenfor feltet Hella Gutmann Solutions i Tyskland. Vi har specielt uddannet personale til at sikre, at kalibreringen er udført korrekt til netop din bil.

I moderne biler, er forruden ikke blot en bærende del af bilens konstruktion, men også ofte udstyret med kameraer og sensorer, som er vigtige sikkerhedsfunktioner. Ved udskiftning af forruden, er det derfor vigtigt for din sikkerhed, at du ikke kun får skiftet forruden – men at du får den rigtige forrude, korrekt monteret og korrekt kalibreret. Det får du hos Ryds Bilglas.

Reparation af et stenslag

SPØRGSMÅL

Hvilke funktioner i bilen betyder at ruden skal kalibreres efter udskiftning?
Det afhænger naturligvis hvilken bil du har. Fælles sikkerhedssystemer i mange biler er kamera, vejbaneassistent, træthedsalarm og automatisk nedbremsning af bilen ved risiko for uheld – funktioner der alle gør det nødvendigt at kalibrere ruden efter udskiftning.

Skal alle biler kalibreres?
Nej, det varierer afhængigt af bilmærke og model. Det er altid bilproducentens anvisninger, der afgør om en kalibrering er nødvendig. Såfremt din bil kræver kalibrering vil du blive informeret omkring det – ved bestilling af tid til udskiftning af ruden.

Hvordan ved jeg, om min bil skal kalibreres?
Det er bilproducenten, der angiver, hvis bilen skal kalibreres efter udskiftning eller ej. Spørg os, hvis du er i tvivl.

Reparation af et stenslag

Skal ruden kalibreres efter et stenslag?
Nej, en stenslags reparation kræver ikke en efterfølgende kalibrering.

Hvad er kalibrering?
Det afhænger af de funktioner, der er indbygget i forruden, og hvilke af bilens sikkerheds systemer der kræver kalibrering. Hvis du har en fast selvrisiko på din forsikring for udskiftning af forruden, skal du kun betale den og intet mere. Ryds Bilglas hjælper dig med al kontakt til forsikringsselskabet.

Hvor lang tid tager det at kalibrere?
De fleste kalibreringer tager mindre end en time, men på nogle bilmærker har vi brug for at testkøre efter kalibrering for at sikre os, at alt fungerer korrekt efter udskiftning og kalibrering af din forrude.
Ryds Bilglas tilbyder en lånebil ved udskiftning af forruden – husk at bestille den i forbindelse med din tidsbestilling på 70 20 99 20.

Reparation af et stenslag