Har du fået et stenslag i forruden ?

Reparation af et stenslag

Er uheldet ude og du har fået et stenslag, kan reparation af forruden ofte ske uden at stenslaget efterfølgende er synligt.

Det er vigtigt at få et rudeplaster på stenslaget, således at stenslaget holdes rent for fugt og snavs. Ved at gøre det får vi de bedste muligheder for at reparere stenslaget i din forrude.

Vi gør alt for at reparere dit stenslag

Der kan foretages reparation af alle typer forruder, så længe stenslaget ikke er for stort eller revnet. Hvis du har en glasforsikring på din bil, kan reparation af stenslag i de fleste tilfælde klares gratis via forsikringen.

Vi kontakter forsikringsselskabet for dig og undersøger om du er dækket.

Det er altid billigst at reparere evt. stenslag – såfremt det kan lade sig gøre inden for Trafikstyrelsens regler (se nedenfor). Et stenslag skal altid laves så hurtigt som muligt for at minimere risikoen for at det “vokser” til en større revne.

Forruden opdeles i områder

Forruden i bilen bliver opdelt i tre områder (A, B og C) og omfatter arealer indenfor det originale viskerfelt. Det vil sige det område, hvor vinduesviskerne holder ruden fri for regn.

 • Område A kaldes fjernsigt feltet og er defineret som et 300 x 300 mm felt på forruden midt over ratnavet. Centrum af område A findes ved at måle 27 cm bag sædets forkant og 70 cm lodret op.
 • Område B er defineret som et bånd på tværs af forruden med samme højde som område A og på begge sider af område A, dog afgrænset af bilens lodrette midterplan.
 • Område C, er defineret som et bånd på tværs af forruden med samme højde som område A og i fortsættelse af det B område som afgrænses af bilens lodrette midterplan.

Uden for disse områder har stenslag eller revner ikke betydning ved evt. syn af bilen.

Stenslagsplaster
Book tid

ALMINDELIGE SPØRGSMÅL Stenslag

 • Kan jeg rette et stenslag, eller skal jeg skifte vinduet i stedet for?

  Du kan helt sikkert ordne et stenslag, det er også billigere for både dig og forsikringsselskabet. Derudover går det hurtigt, vi udbedrer skaden, mens du venter, og det er skånsomt for miljøet.

 • Hvor kan jeg bestille stenslagsplaster?

  Stenslagsplaster kan bestilles her. Du kan også ringe til vores kundeservice på tel:+4570209920 eller afhente dit stenslagplaster på vores værksteder.

 • Hvor stort et stenslag kan du rette?

  Stenslag op til 3 cm kan normalt repareres. Hvis skaden er større, er det normalt nødvendigt at udskifte vinduet.