POLER MERE – SÅDAN FÅR DU LAKKEN TIL AT SKINNE

polering

Ved at polere din bil får du den ikke blot til at se bedre ud – den holder også længere. Regelmæssig polering med poleringsmiddel og voks giver god beskyttelse mod snavs, vind og vejr. Her giver vi vores bedste tips til, hvordan du får din bil til at skinne.

Start med en grundig vask. Bilen skal være helt ren og tør, når du polerer den. Støv og snavs kan beskadige lakken og desuden medføre, at poleringsmiddlet/voksen ikke hænger ordentligt fast, hvilket besværliggør arbejdet og giver et plettet resultat. Parker helst bilen indendørs eller i skyggen, inden du starter. Kom tape over gummi- og plastdele for at undgå misfarvning af disse, hvilket poleringsmiddlet/voksen kan forårsage.

Hvis malingen har mistet sin glans, er stærkt oxideret eller meget ridset, kan du starte med en ordentlig skrubning. Til dette bruges et groft poleringsmiddel, der sliber ujævnheder i malingen ned og giver et godt fundament til næste trin. Der findes mange forskellige mærker og typer af denne slags poleringsmiddel, læs online eller spørg på dit lokale værksted, hvis du vil vide, hvad der passer til netop din bil. Hvis lakken kun har mindre ridser eller let oxidering, fungerer en polering med en svag slibende effekt lige så godt.

Næste trin er selve poleringen. Påfør poleringsmidlet på en pudseklud og arbejd det ind i små områder ad gangen ved hjælp af cirkulære bevægelser. Undgå at gnide – massér i stedet midlet ind i lakken. Vær forsigtig i bilens yderkanterne, malingen er ofte tyndere der. Koncentrer dig om én del ad gangen. Arbejd produktet ind og tør grundigt, inden du går videre til næste trin.

Bruger du en polermaskine, går arbejdet hurtigere, og du kan arbejde på større flader ad gangen. Pas på ikke at trykke for hårdt og tør løbende lakken af med en ren klud.

Forsegl poleringen med en beskyttende voks. Der er både traditionel voks og hurtigvoks at vælge imellem. Hurtigvoksen er nemmere at påføre, men giver ikke så god beskyttelse som den traditionelle voks.

Du bør også påføre voksen på mindre overflader ad gangen, ellers når voksen at størkne, hvilket gør malingen plettet. Spray eller smør voksen på med en klud og tør af med en anden. Følg instruktionerne på emballagen vedrørende tørretid.

Tør bilen af ​​med en mikrofiberklud. Brug gerne flere rene klude – de kan så vaskes og bruges igen.

Nu er din bil rengjort, poleret, vokset og forseglet. Nyd resultatet og følelsen af ​​at have gjort bilen både smukkere og mere holdbar.

Vi ses på vejen!