GODT UDSYN – PLEJ RUDERNE FOR BEDRE UDSYN

bilglas

At have en vand- og smudsafvisende forrude bør være en lige så oplagt del af din bils sikkerhedsrutine som ordentlige bremser og gode dæk. Med simple behandlinger kan du få meget bedre udsyn, når du kører i regn og mørke – og samtidig spare på vinduesviskerne.

Det danske klima med årstider, temperaturudsving, sne og regn er en hård udfordring for vores biler. Ikke mindst for bilens ruder, der skal modstå vejrets kræfter, snavs, støv, insekter og isskrabere – uden at forringe udsynet. Godt udsyn og velfungerende vinduesviskere er vigtigt for trafiksikkerheden.

Der er praktiske midler til at behandle dine bilruder, især forruden. Midlerne forsegler bilglasset og gør, at støv og snavs hænger mindre fast, og at regn og sne let løber af. Det betyder samtidig, at bilens vinduesvisker ikke slides så hårdt, og at det er nemmere at skrabe ruderne på en kold vinterdag.

Behandlingerne holder i kortere eller længere tid alt efter fabrikat, hvor langt du kører, under hvilke forhold du kører og hvor meget du bruger vinduesviskerne. Når midlet begynder at slides af, er det en god idé at behandle ruderne igen for at få den vand- og smudsafvisende effekt tilbage.

Der findes flere forskellige produkter og services til bilglasbehandling, både til professionelle og til hjemmebrug. Skal du behandle bilglasset derhjemme, så husk at stå et godt ventileret sted og ikke i direkte sollys. Som med de fleste vaske- og imprægneringsrutiner er det bedst at stå i en garage eller i en vaskehal.

Held og lykke – vi ses på vejen!