VASK HJULENE – SÅDAN FÅR DU DIN BIL’S TRO TJENERE TIL AT SKINNE

VASK HJULENE

Fordi fælgene er placeret tæt på jorden, slides de hårdt. Især om vinteren, når snavs, grus og vejsalt sprøjter rundt om dækkene. Sørg for at rense fælgene ved hjulskifte, så snavset ikke når at sætte sig fast og forårsage korrosion.

Den nemmeste måde er at vaske fælgene, når hjulene ikke er på bilen. Så kan du også benytte lejligheden til at vaske dækkene. Gør det til en vane at vaske dine fælge og dæk, før du lægger dem væk til sommer- eller vinteropbevaring. Ved vask kan du også tjekke dækkenes lufttryk.

Brug ikke sæbe eller opvaskemiddel ved vask af dæk og fælge, da det vil tørre det ud. Der findes produkter, der er tilpasset til fælg- og dækrensning – brug dem. Vær også forsigtig med midler, der indeholder ætsende stoffer – de kan gøre mere skade end gavn.

Sådan gør du:

  • Start med at skylle dæk og fælge, så overfladesnavs forsvinder. Hvis snavset efterlades, risikerer du at det ridser fælgene, når du vasker dem med shampoo.
  • Påfør egnet rengøringsmiddel på fælgene. Brug en blød svamp eller sprayflaske. Lad midlet virke og skyl grundigt efter (gerne med en højtryksrenser).
  • Børst dækkene grundigt med en speciel dækbørste eller kraftig opvaskebørste (BEMÆRK: ingen rengøringsmiddel på børsten). Sørg for at fjerne grus og sten fra hjulsporene. Vask derefter dækkene med et passende dækvaskemiddel og skyl efter.
  • Tør dæk og fælge af med rene mikrofiberklude.
  • Poler og voks fælgene med anviste produkter – der findes flere typer voks i sprayflasker, der hurtigt og nemt giver et rigtig flot resultat. Spray, lad virke og tør af.
  • Gnid dækkene med dæklak for ekstra sorthed.

Fælge og dæk slides hårdt og er ofte svære at få helt rene. Ligesom ved enhver anden form for bilvask er det vigtigt, at du vasker et anvist sted – ikke derhjemme, hvor kemikalier fra rengøringsmidler kan løbe ud i grundvandet. Bestil tid i en vaskehal udstyret med olieudskillere, der forhindrer miljøfarligt spildevand i at komme ind i vandkredsløbet.

Vi ses på vejen!